Hidroizolacija vlažnih domova Hrvatska

Hidroizolacija vlažnih domova

Malo korisnih članaka o tome zašto je potrebno riješti se vlage

Život u prostoru ispunjenom plijesni nije zdrav. Plijesan na zidu zdravlje? Plijesan može uzrokovati probleme s disanjem, suzenje očiju, šmrcanje, kašljanje ili u najgorem scenariju izazvati i napadaj astme. Plijesan može vašem prostoru ”podariti” i specifičan, neugodan miris.

Plijesan nastaje kao posljedica vlage koja se nakuplja u određenom dijelu, najčešće u površinskom dijelu zida. Vlaga na zidu je problem s kojim se susreće velik broj kućanstava. Uzrok može biti cijev u zidu koja pušta vodu ili loša izolacija koja propušta vodu iz okoliša u stan.

Podrumski stanovi i oni koji obiluju vlagom često su na meti plijesni. Plijesan se ponekad pojavljuje i na skrivenim mjestima, stoga je možete uočiti tek kada pomaknete namještaj.

Crna plijesan je problem s kojim se ljudi susreću godinama, međutim tek nedavno je utvrđeno koliko je zapravo štetna. Riječ je o vrsti plijesni koja uzrokuje glavobolju i vrtoglavicu. Bijela plijesan se većinom pojavljuje na hrani no može se pojaviti i na zidu.

Bez obzira na to koja je vrsta plijesni u pitanju (crna plijesan, bijela plijesan, zelena, crvena ili narančasta) plijesan je potrebno odmah ukloniti. Bilo koja vrsta plijesni može širiti spore koje su u nekim slučajevima toksične.

Jedini način da se riješite plijesni jeste mašinskim rezanjem zidova i postavljanjem hidroizolacije.

Posetite nas

www.izolacija-vlaznih-domova-hrvatska.com

Posetite nas
Kontakt

Telefon: (+385) 091 573 65 73

Viber +38162427614

Radno vreme

Ponedeljak - Subota: 9 - 17

Nedjelja: Ne radimo :)